Wie zijn wij?

– zorgboerderij, dagbesteding en minicamping –

Wie zijn wij?

Zorgboerderij Hof van Axel is ontstaan in november 2009. Wij zijn begonnen met één cliënt. Al snel bleek deze vorm van dagbesteding een groot succes en zo hebben we steeds verder uitgebreid tot de twaalf cliënten die er nu per dag bij ons langskomen. We zijn gevestigd in een oud, monumentaal pand uit 1895, aan de rand van Axel. En de boerderij is omringd door een groene en dierlijke omgeving. Wie zijn wij? Dat lees je verderop op deze pagina.

Hof van Axel biedt dagbesteding aan volwassen mensen met psychosociale problemen, mensen met dementie en mensen met een zorgvraag.

Team-Hof-Van-Axel

Bij Hof van Axel werken we met persoonlijke aandacht voor de cliënt. Het is een rustige en groene omgeving met heel veel ruimte. We bieden gezellige dagbesteding en er zijn verschillende activiteiten zowel binnen als buiten mogelijk. Wij zijn gespecialiseerde begeleiders en werken met persoonlijke aandacht voor elke cliënt.

Naast dat we dagbesteding bieden, hebben we ook een mini-boerderijcamping en bieden we pensionstalling aan voor paarden en pony’s in de grote schuur van onze oude boerderij. We hebben een wei, een longeerbak en een all weather rijbak.

Werknemer-Dierenverzorger-Mireille-Hof-van-Axel-Zeeland

Wie kom je tegen op de boerderij?

Inge Vermeulen is initiatiefnemer van de Zorgboerderij Hof van Axel. Zij is met de zorgboerderij gestart in 2009 en in de afgelopen jaren is deze uitgegroeid tot wat het nu is. Inge heeft jarenlang in de zorg gewerkt, zowel in de gehandicaptenzorg als in de thuiszorg en in het verpleeghuis. Haar man Carlo van der Laan heeft zijn eigen bedrijf en helpt daarnaast ook mee op de boerderij.

Lyanca en Mireille verzorgen alle dieren en houden de verblijven schoon. Op de dagbesteding werkt een team van begeleiders samen met stagiairs en vrijwilligers. Lezina is onze chauffeur en verzorgt het vervoer van de cliënten van en naar huis.

Wij zijn een gespecialiseerd team. We werken samen en geven persoonlijke begeleiding. We werken met aandacht voor de cliënten en de dieren.

Over de zorgboerderij

Hof van Axel levert goede kwaliteit zorg en heeft het HKZ-keurmerk. Met dit keurmerk laten we zien dat we serieus werk maken van kwaliteit van zorg en dat we voldoen aan alle eisen die hieraan gesteld worden.

Daarnaast hebben wij hebben het Zoönosen keurmerk van de Gezondheidsdienst voor Dieren. We zijn een verantwoord bedrijf en worden jaarlijks gekeurd door de dierenarts. Dit keurmerk betekent dat wij maatregelen nemen om ziektes die overdraagbaar zijn van mens op dier, de zoönosen, te voorkomen en de kans op besmetting te beperken.

Wij zijn ook een erkend leerbedrijf van de SBB. We hebben al jaren stagiaires hier op de zorgboerderij en deze begeleiden wij met alle kunde en plezier. 

Met alle aandacht zorgen wij voor de cliënten, maar er kan altijd iets misgaan of niet naar wens verlopen. Hiervoor hebben wij een klachtenregeling en een vertrouwenspersoon. Wil je hier gebruik van maken? Dan kun je hier het klachtenformulier invullen en contact met ons opnemen. Daarnaast kun je hier de privacyverklaring van Hof van Axel downloaden.

Dieren-hof-van-axel-dagbesteding-Zeeuws-Vlaanderen-Activiteiten-buiten

Carlo van der Laan

Vrijwilliger

Lyanca Verhelst

Dierenverzorger en algemeen medewerkster

Mireille

Dierenverzorger en algemeen medewerkster

Yvon

Begeleider en ondersteuner

Vrijwilligers & Stagiaires

Er werken stagiairs van verschillende niveaus mee op de zorgboerderij. Hof van Axel is een erkend leerbedrijf en aangesloten bij SBB. Ook kom je  verschillende vrijwilligers tegen op Hof van Axel. Zij werken mee en bieden ondersteuning bij de diverse activiteiten. 

Neem contact met ons op

Persoonlijke aandacht, rust en ruimte. Volg dagbesteding in een groene omgeving vol met dieren bij Hof van Axel.