G’ Sellie

“Ik zit elke dag alleen. Ik heb hooguit 30 minuten fysio. Waar vind ik een sociaal leven?”. Dit is geen oproep van een 80-jarige, maar een tweet van de 25-jarige Nadi. Mijn naam is Inge Vermeulen en werk op Hof van Axel, een zorgboerderij met dagbesteding voor volwassenen.

37% van de jong volwassen voelt zicht eenzaam en in deze corona tijd zelf 69%. Jonge mensen die zich langere tijd eenzaam voelen hebben meer kans op een depressie of suïcidale gedachten. Juist in het weekend als de dagbesteding is gesloten en er geen ambulante hulp is, is de kans op een crisis groot.

Door in gesprek te gaan met een aantal jong volwassenen is het probleem helder geworden en lag de soos G’ Sellie voor de hand. Samenwerken aan een project is op zich al helpend en verachtend voor het probleem van eenzaamheid. Het geeft voldoening en zin aan het leven.

G' Sellie- jongeren-eenzaamheid-dagbesteding-Hof-Van-Axel-Zeeuw-Vlaanderen-Nieuws

Een pilotgroep van vijf deelnemers is gestart en zijn we nieuwe deelnemers aan het werven door middel van een Facebookpagina, flyer en visitekaartjes.

We zijn gestart op 9 april en elke 2e zaterdagmiddag komen we bij elkaar. G’ Sellie is ge├»ntroduceerd bij Zilt, een samenwerkingsverband Jeugd en is bekend gemaakt in de gemeentes van Zeeuws-Vlaanden.

Contact-Hof-Van-Axel-Zorgboerderij-Zeeuws-Vlaanderen-Zeeland

Neem contact met ons op

Persoonlijk, rust en ruimte. Volg dagbesteding in een groene omgeving vol met dieren bij Hof van Axel.